معارف دینی

احکام لکه بینی

لکه بینی روزه را باطل میکند

بعضی از خانم ها قبل یا بعد از پریود دچار لکه بینی می شوند. همانطور که می دانید روزه در زمان پریودی خانم ها باطل است و باید قضای روزه بعد از پاک شدن گرفته شود.

حال سؤال اینجاست:

  • حکم نماز در زمان لکه بینی/خامنه ای
  • حکم ترشحات قهوه ای بعد از پریود/خامنه ای
  • حکم ترشحات قهوه ای قبل از پریود/مکارم شیرازی

نظر مراجع تقلید در این گونه مسائل متفاوت است.
شما برای این که پاسخ سؤالات خود را به صورت دقیق پیدا کنید، بهتر است به مرجع تقلید خود رجوع کنید.

لکه بینی در ماه رمضان

با این حال نظر بعضی از مراجع  راجع به لکه بینی و باطل شدن روزه به شرح زیر است:

  •  آیا لکه بینی روزه را باطل میکند؟
  • حکم لکه بینی قبل از پریود برای روزه چیست؟
  • آیا لکه بینی قبل از پریود روزه را باطل می کند؟
  • حکم ترشحات قهوه ای قبل از پریود برای روزه چیست؟

آیا لکه بینی غسل دارد؟ خامنه ای

با توجه به نظر آیت الله خامنه ای، اگر خانم روزه داری حتی دو ساعت مانده به غروب پریود شود، روزه او باطل است.

به نظر آیت الله مکارم شیرازی، اگر خانمی قبل از پریودی لکه زرد رنگ ببیند و پاک شود و دوباره روز بعد لکه زرد رنگ ببیند و پاک شود، در حالت استحاضه قلیله است و حکم بر پاکی است و نماز و روزه در این روزها صحیح است و باطل نمی شود.

حکم نماز در زمان لکه بینی

به نظر آیت الله مکارم شیرازی اگر خانمی بعد پاک شدن روزه بگیرید اما یک یا دو روز بعد از پاکی و غسل لکه ای زرد رنگ ببیند و در این که آیا این لکه خون پریودی است یا ترشحات دیگر، شک داشته باشد، در صورتی که بیشتر از ده روز نشود این لکه، حیض محسوب می شود.
اگر بیشتر از ده روز شود به مقداری که در ماه های قبل خون می دیده، پریودی محسوب می شود و بقیه حکم استحاضه را دارد.

لکه بینی

به نظر آیت الله مکارم شیرازی، اگر خانمی قرص مصرف کند و بعد از مصرف دچار لکه بینی شود، اگر این حالت سه روز مداوم تکرار شود، حکم حیض را دارد و در غیر این صورت حکم استحاضه دارد.

حکم لکه بینی قبل پریود/مکارم شیرازی

لکه بینی در روزه داری احکام مختلفی دارد و در روزه داری باید طبق احکام و نظرات مراجع عمل کرد.در ادامه نظر آیت الله مکارم شیرازی را می خوانیم.

دیدن لکه های خون ، اگر قبل ازپریود باشد در صورتی که خون حد اقل تا سه روز استمرار داشته باشد هر چند در فضای داخل همیشه خون باشد حکم حیض را دارد و نمی تواند نماز بخواند

اما اگر این حالت استمرار نداشته باشد، مثلا لکه ای ببیند و چند ساعت بعد از آن پاک باشد و در فضای داخل هم خون نباشد، در این صورت لکه بینی قبل از ایام عادت حکم استحاضه را دارد. به وظیفه زن مستحاضه عمل کند نمازش صحیح است. (1)

حکم لکه بینی

حکم لکه بینی بعد از پریود/مکارم شیرازی

اگر لکه همراه با خون، بعد از ایام عادت باشد، چنانچه پیش از تمام شدن ده روز از اول عادت باشد حکم حیض را دارد، مثلا اگر عادت کسی هفت روز باشد و بعد از پاک شدن در روز هفتم، در روز هشتم تا روز دهم هر زمان لکه ببیند حکم حیض را دارد. و اگر این حالت استمرار داشته باشد نمی تواند نماز بخواند و اگر قطع شود کمی پنبه با خود بگذارد اگر در فضای داخل خون نباشد، باید غسل کند و نماز را بخواند نمازش صحیح است و روزه را نیز بگیرد ، چنانچه از اذان صبح تا مغرب لکه نبیند روزه اش نیز صحیح است. هر چند روز بعد لکه ببیند. (2)

اما اگر لکه بیش از ده روز ادامه پیدا کند دراین صورت فقط روزهای عادت ماهای قبل حیض و باقی روزها استحاضه حساب می شود و بعد از روز دهم به احکام زن مستحاضه عمل کند نماز و روزه را بجا آورد. (3)

 ترشحات قهوه ای بعد از پریود

لکه بینی قهوه‌ای قبل از پریود (پریود پیش) یا بعد از پایان دوره قاعدگی می‌توانند تجربه شونده باشند. این لکه‌ها اغلب نشان‌دهنده مواردی متفاوت مثل تغییرات هورمونی، نقص خونریزی رحم، یا علل طبی دیگر می‌باشند.

تغییرات هورمونی معمولاً در دوره پریودی باعث تغییرات در رنگ و طبیعت خونریزی می‌شوند. لکه‌های قهوه‌ای ممکن است ناشی از تخلیه کمی خون قبل از شروع پریود یا به دلیل کاهش چگالی خون باشند.

نقص خونریزی رحم می‌تواند عامل دیگری باشد که به وجود لکه‌های قهوه‌ای قبل از پریود یا پس از آن بیانجامد. این مشکل ممکن است ناشی از عواملی مانند نقص هورمونی یا مشکلات ساختاری در رحم باشد.

در هر صورت، اگر لکه‌های بینی قهوه‌ای همراه با علائم نگران‌کننده یا تغییرات نامعمول دیده شوند، توصیه می‌شود که با پزشک مشورت کنید. ارزیابی توسط یک حرفه‌ای می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر و در صورت لزوم، تجویز درمان مناسب‌تر کمک کند

حکم ترشحات قهوه ای بعد از پریود

این خون ها همگی حکم استحاضه دارد و در این ایام انجام واجبات مثل نماز و روزه باید انجام شود . اگر استحاضه قبیله باشد برای هر نماز فقط وضو و اگر استحاضه متوسطه باشد روزی یک مرتبه غسل و برای هر نماز وضو و اگر کثیره باشد برای هر نماز غسل لازم است. برای همین وارسی قبل از نمازها لازم می باشد.

==========================

پی نوشت:

  1. آیت الله مکارم شیرازی، توضیح المسائل، مسأله432 و 433 و 436 .
  2. همان، مسأله 482.
  3. همان، مسأله 461 و احکام بانوان، مسأله 86.

 

نویسنده: گروه طهور

ویرایشگر: اکرم پورطاهرزاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *